Reducering av förpackningskostnader för eldrivna fordon

Lavere emballageomkostninger for producenter af EV-batterier

Clip-Loks returförpackningslösning minskar logistikkostnader och miljöpåverkan för tillverkare av aluminiumrör som används i litiumjonbatterier.

Clip-Loks innovativa förpackningsdesign förpackar aluminiumrör i fem olika längder i två Clip-Lok’s 2P-lådor i olika storlekar. Förpackning av aluminiumrör i Clip-Lok-lådor i olika storlekar minskar transportkostnaden för kunden. Dessutom möjliggör förpackningsdesignen robotplockning på en automatiserad produktionslinje. Cellpolyeten används som stötabsorbent  för att skydda aluminiumrören under transport. Clip-Lok’s returlösning för aluminiumrör minskar avsevärt kundens logistiskkostnader.

Branschutmaning

Litiumjonbatterier växer i popularitet inom fordonsindustrin, flygindustrin samt inom sektorn förnyelsbar energi. Aluminiumrör används i litiumjonbatterier för bl.a. elfordon. Aluminiumröret är en viktig komponent i ett batterisystem för termisk hantering, på engelska kallat battery thermal management system (BTMS). BTMS är viktigt för prestation, livslängd och säkerhet för litiumjonbatterier.

Bransch behov

Aluminiumrör är känsliga eftersom dessa, s.k. multiport-rör, har en väggtjocklek på cirka 0,3 mm. Ändarna på aluminiumrören är de mest utsatta, vilket kräver mest skydd mot skador. På samma sätt måste friktionsmärken på aluminiumrören undvikas. Dessutom ska förpackningslösningen för aluminiumrör möjliggöra robotplockning på automatiserade produktionslinjer.

Clip-Lok’s Förpackningsslösning

Clip-Loks designers använde Clip-Lok 2P-lådan, som är en returlåda efter att ha analyserat kundens kravspec. Clip-Lok 2P-låddesignen innehåller nästan inga lösa delar och minskar därför risken att alla delar inte kommer med vid returförsändelsen På samma sätt gör de kvarhållnaclipsen och de ledade sidorna hanteringen av lådan smidig.

Clip-Lok 2P-lådan är utformad i två storlekar för en optimal transportlösning vid hantering av aluminiumrören med upp till fem olika profillängder.

Clip-Lok använder i detta fall cellpolyeten som stötabsorbent för att hålla aluminiumrören åtskilda. Dess position är justerbar genom olika fästpunkter på pallbotten.

Inga skruvar eller spik krävs för att montera och demontera en Clip-Lok 2P-låda. Låddesignen möjliggör robotplockning på den automatiserade produktionslinjen. När den har tömts kan 2P-lådan packas platt med all inredning inuti den. Den kan också staplas, upp till 5 högt. Platt förpackning och stapling minskar transport- och lagringsvolymen upp till 80%. Dessutom återanvänds en Clip-Lok-låda över 100 transporter med normal hantering.

Således är Clip-Loks skräddarsydda returförpackningslösning lätt att hantera och skyddar produkten från skador under transport. Vårt team tillför den mest optimala förpackningslösningen och minskar logistikkostnaden för våra kunder!

Allmänna fördelar med Clip-Lok-lösningen:

  • Inga spikar och skruvar krävs
  • Enkel och kostnadseffektiv förpackningsprocess
  • Lätt att hantera
Kontakta oss på info@clip-lok.com om du vill veta mer om våra lösningar.