Tidsbesparande förpackningar för robotindustrin

Time-saving packaging for the robotics industry

Clip-Lok har designat en smart, kostnadsbesparande envägs- förpackningslösning för robotindustrin. Den ger optimalt skydd, förbättrar produktiviteten och arbetsmiljön i förpackningsprocessen, samt funktioner som är enkla att komma åt för slutanvändarna.

Clip-Lok envägs-förpackningslösning använder det unika Clip-Lok QIK Clip® för att montera och demontera lådan. QIK-plastclipset kräver inga verktyg för att öppnasoch stängas, vilket gör förpackningen smidig och användarvänlig för både kunder och slutanvändare. Enkel montering sparar tid för kunden. Envägsförpackningen är också utformad med ett smart inrede  för att skydda roboten vid transport.

Kunden

Life Science Robotics ApS utvecklar och säljer innovativa rehabiliteringsrobotar inom medicinsk industri. De har utvecklat en robot med namnet ROBERT® som erbjuder effektiv rehabilitering och tidig mobilisering av patienter. Dessutom minskar den de tunga och monotona arbetet för vårdpersonalen, vilket såklart är en fördel för både patienter och vårdpersonal.

Tidsbesparande förpackningar för robotindustrin

Kundutmaningar

ROBERT® är en avancerad medicinsk robotapparat som behöver säker och enkel transportförpackning. Den säljs globalt och därför behövde Life Science Robotics en förpackningslösning som är tillräckligt robust för att klara transporter över stora avstånd och med olika transportörer. På samma sätt krävde de förpackningar, som var lätta att använda för dem under monteringsprocessen och lätta att använda för slutanvändarna i sjukhus och kliniker.

Clip-Lok’s förpackningslösning

Clip-Loks försäljnings- och produktutvecklingsteamkände igen de utmaningar som Life Science Robotics stod inför när det gäller att skicka ROBERT®. Därför designade Clip-Lok en Oriented Strand Board-låda (OSB), som sammansätts  med det unika Clip-Lok QIK Clipset® vilket är unikt eftersom varken verktyg, skruv eller spik behövs under monterings- och demonteringsprocessen. Såledeseliminerar det flertalet risker att skada ROBERT® under denna process.

Tidsbesparande förpackningar för robotindustrin

För att underlätta användningen konstruerade Clip-Lok också en ramp för ROBERT® för att bli lastad och placerad på pallen. Det gör att förpackningen kan byggas runt ROBERT®, vilket gör det lättare att packa i och ur. Pallbotten är också utformad med bågar för att fästa ROBERT®, vilket säkerställer extra skydd under transport.

Tidsbesparande förpackningar för robotindustrin

På samma sätt har Clip-Lok designat och producerat ut PE-skum och använder det som inrede för att skydda skärmen och andra känsliga delar av ROBERT®. PE-skum ger optimalt dämpningsskydd mot  stötar och slag som skulle kunna uppstå under transport.

Clip-Lok’s OSB-låda har också en platt packyta. Därför kan slutanvändaren enkelt lagra lådan och vid behov skicka roboten tillbaka till leverantören för omkalibrering eller service vid behov. På samma sätt kan OSB-lådan staplas och den är designad för optimal transportförpackning på väg, järnväg och flyg.

Tidsbesparande förpackningar för robotindustrin

Life Science Robotics är mycket nöjda med Clip-Loks förpackningslösning och deras s CTO och partner Rune Kristensen säger:

Hos Life Science Robotics ApS anser vi att det är viktigt att tillhandahålla en säker och högkvalitativ produkt i en medicinsk sektor som kräver det bästa. Detta inkluderade även förpackning av apparaterna. För den här delen matchar lösningen från Clip-Lok detta behov, och vi har varit mycket glada över designen, processen och produkten från Clip-Lok.

Tidsbesparande förpackningar för robotindustrin

Kundfördelar med Clip-Lok-lösningen
– Lätt att lasta i
– Verktygsfri hantering
– Byggd runt roboten
– Minskning av logistikkostnader
– Eliminering av transportskador
Slutanvändarnas fördelar med Clip-Lok-lösningarna
– Inga verktyg krävs för demontering
– Lätt att komma åt och avlasta
– Enkelt att stapla och förvara
– Kan återanvändas vid service

Kontakta oss på sales.sc@clip-lok.com för en gratis konsultation till din produkt!