Lavere emballageomkostninger for producenter af EV-batterier

Lavere emballageomkostninger for producenter af EV-batterier

Clip-Lok’s sammenklappelige og genanvendelige emballageløsningnedsætter logistikomkostningerne og miljøpåvirkningen for fabrikanter af aluminiumsrør, som bruges i litium-ion batterier.

Clip-Lok’s innovative emballagedesign er udviklet til pakning af aluminiumsrør i fem forskellige længder. Ved at pakke aluminiumsrør i to forskellige størrelser Clip-Lok-kasser, nedsættes transportomkostningerne for kunden. Desuden muliggør designet robothåndtering på en automatiseret produktionslinjelinje. Der bruges Ethafoam (skumplast) som afstandsmateriale for at beskytte aluminiumsrørene under transporten. Clip-Lok’s emballageløsning for aluminiumsrør, som kan klappes sammen og returneres, nedsætter logistikomkostningerne for industrien.

Udfordring for industrien

Litium-ion batterier er mere og mere populære inden for bil- og flyindustrien samt vedvarende energi. Der bruges aluminiumsrør i litium-ion batterierne til elektriske køretøjer. Aluminiumsrørene er en vigtig komponent i et termisk styresystem (BTMS) for batterier. BTMS er vigtigt for litium-ion batteriernes ydeevne, levetid og sikkerhed. 

Industrikrav

Aluminiumsrør er følsomme, da multiport-røret har en vægtykkelse på ca. 0,3 mm. Aluminiumsrørets ender er de mest følsomme, hvilket kræver ekstra beskyttelse imod skader. Ligeledes skal det undgås, at der opstår friktionsmærker på aluminiumsrørene under transporten. Desuden skal emballageløsningen for aluminiumsrørene tillade robothåndtering på en automatiseret produktionslinjelinje. 

Clip-Lok’s emballageløsning

Clip-Lok’s designere har, efter at have analyseret kravene, valgt at anvende Clip-Lok 2P-kassen, der kan returneres sammenklappet og genbruges. Clip-Lok 2P-kassens design med næsten ingen løse dele nedsætter risikoen for, at dele forsvinder ved tilbagesendelsen. På samme måde gør de hænglsede clip e og sider kassen meget  nem at håndtere. 

Clip-Lok 2P-kassen er designet i to størrelser for optimal transport af aluminiumsrør med op til fem forskellige profillængder. Hvis alle aluminiumsrør passer i én kasse, er transportomkostningerne for de korte aluminiumsrør høje. For at opnå lavere transportomkostninger, har vi valgt Clip-Lok 2P-kasser i to størrelser. Den store kasse kan rumme aluminiumsrør i tre forskellige længder, og den lille kasse er til de to korte rør. Kassedesignet medfører lavere logistikomkostninger for kunden. 

Clip-Lok bruger kamme udført i  ethafoam (skumplast) for at holde aluminiumsrørene adskilte. Kammenes position kan ændres med forskellige spor på bunden af pallen.

Der kræves ingen skruer eller søm til at samle og skille en Clip-Lok 2P-kasse ad. Kassens design muliggør robothåndtering på en automatiseret produktionslinjelinje. Når den er tom, kan en 2P-kasse pakkes fladt sammen med indsatserne  inde i den. Den kan også stables. Sammenpakning og stabling nedsætter transport- og opbevaringsvolumenet med op til 80 %. Desuden kan en Clip-Lok-kasse genbruges op til 100 gange ved normal håndtering.  

Derfor er Clip-Lok’s skræddersyede emballageløsning, som let kan returneres, nem at håndtere og beskytter produktet imod skader under transporten. Vores team designer den mest optimale emballageløsning og herved nedsættes logistikomkostningerne for vores kunder.  

Generelle fordele ved en Clip-Lok-løsning:

  • Der kræves ingen søm eller skruer
  • Nem og billig pakkeproces
  • Nem at håndtere
Kontakt os på info@clip-lok.com hvis du ønsker at høre mere om vores løsninger.