UN-godkända förpackningar för transport av farligt gods

Clip-Loks återanvändbara lådor är UN-godkända för att transportera farligt gods.

Clip-Lok har utvecklat ett brett urval av specialanpassade, återanvändbara ammunitionslådor. Dessa lådor har alla blivit UN-godkända för transport av farligt gods i grupp II och III.

Behov för/ paketering

Genom åren har flera försvarsentreprenörer kontaktat oss för att designa återanvändbara förpackningar för ammunition. Kravet på ammunitionsförpackningar är högt. Förpackningen måste kunna tåla luftfuktighet, vibrationer och stötar. Det kräver också ett godkännande från FN eftersom ammunition faller under klassificering av farligt gods. Därför krävdes det att våra lådor testades och godkändes för transport av farligt gods som tillhör grupp II & III.

Vår lösning

Clip-Lok har designat en returnerbar transportlåda som är gjord av FSC/PEFC-certifierad plywood. Våra lådor monteras med våra egna, starka fjäderstålsclips. Clipsenfinns i 35 mm och 50 mm. Därför kräver varken montering eller demontering några verktyg eller spikar. Clip-Lok anpassade konstruktioner kan säkerställa ammunitionen och skyddar den mot stötar och vibrationer under transport.

Våra lådor har klarat olika tester såsom hållbarhet när den faller från höjder, vibrationstest, staplingstest och hållbarhet under tryck. De har också godkänts av FN för transport av farligt gods.

Clip-Lok-lådor kan fraktas via väg, järnväg, luft eller till sjöss. De är också enkla och lätta att stapla. De kan anpassas speciellt för transport i t.ex.Herculesplan eller containrar om 20 fot eller 40 fot. Vår lösning kan också staplas på sin fyrvägspall, vilket gör dem lätta att hantera. När de inte används kan lådorna praktiskt kunna staplas i ett förråd, där de tar minimalt utrymme.

Kontakta oss om du vill höra mer om dessa eller våra andra smarta förpackningslösningar.