Engångsförpackning för batterier och system för hållbar energilagring

One-Way Packaging for Batteries & Sustainable Energy Storage Packs

Clip-Lok engångsförpackningar för energilagringssystem och batterier i moderna hem. 

Det finns en efterfrågan på hållbara energilösningar på boendemarknaden. Moderna hushåll är alltmer hållbara och självförsörjande med ökad användning av solenergi och geotermisk energi. Det finns också ett stort behov att lagra överskottsenergi och använda den när efterfrågan är hög eller när det behövs. 

Vår kund tillverkar en produkt för energilagring och batterier som tar vara på denna överskottsenergi. Eftersom produkten är tung och dyr är det viktigt att emballaget skyddar den mot skador under transport. 

Clip-Lok’s förpackningsslösning

Clip-Lok SimPak® har designat och utvecklat en engångsförpackning med skumkuddar, som skyddar produkten under transport. Alla fyra sidor kan öppnas, så att operatörerna kan bygga lådan runt produkten. 

Engångsförpackning för batterier och system för hållbar energilagring

För att underlätta för operatörerna finns det en markering i pallens botten. Det sparar tid i produktionen när produkten förpackas. Produkten passar perfekt i det stötdämpande materialet som skyddar produkten. Den ergonomiska konstruktionen garanterar att produkten är skyddad under hela transporten. 

Engångsförpackning för batterier och system för hållbar energilagring

Clip-Lok engångslådor kan även staplas. De är optimerade för att passa på ett lastbilsflak eller i en container. De sparar in transportkostnader för vår kund vid leverans.  

Med Clip-Lok QIK plastclips behövs heller inga verktyg och spikar för att stänga och öppna lådan. Detta underlättar inte bara för operatörerna utan också för slutanvändarna. När slutkunderna får produkten kan de öppna och stänga lådan utan att använda verktyg. 

Clip-Lok QIK Clip

Vår svenska säljchef Roger Tillberg, som är projektledare, säger: ”Det har varit en spännande resa att hitta en optimal förpackningslösning för batterier och energilagring i hemmet. Lösningen är ISPM 15-kompatibel och alla komponenter kan återvinnas eller förbrännas till energi. Både kunden och vi vill skapa en hållbar miljö. Så en Clip-Lok engångslåda med Clip-Lok QIK plastclips är den perfekta förpackningen för deras produkt”.

Engångsförpackning för batterier och system för hållbar energilagring
Generelle fordele ved Clip-Lok-løsningen:
– Kræver ikke søm og skruer
– Nem og omkostningseffektiv emballeringsproces
– Arbejdsmiljøvenlig emballeringsproces
Efterfølgende fordele for slutbrugerne:
– Let at håndtere
– Nem at skille ad uden risiko for at beskadige udstyret
– Nem at opbevare
Kontakta oss på info@clip-lok.com om du vill veta mer om våra lösningar.