Envägs- och returförpackningar för power tuning-utrustning

One-Way & Returnable Packaging for ADF -Power Tuning Equipment

Förpackningar för power tuning-utrustning har alltid varit en utmaning. Utrustningen är inte bara dyr, den är även ömtålig och känslig för transport. Den är också tung. Det är här Clip-Loks envägs- och returförpackningar kommer in i bilden.

Vår kund, Comsys, är marknadsledande inom power tuning, dvs. teknik för effektivare, jämnare och mer miljövänlig kraftförsörjning. Comsys tillverkar aktiva harmoniska filter som pålitligt dämpar övertoner och effektivt kompenserar spänningsfall och reaktiv effekt. Deras branschledande power tuning-utrustning är installerad i marin-, olje-, gas- och vattenreningsanläggningar över hela världen. Utrustningen kan väga från 70 kg ända upp till 700 kg.

Clip-Lok’s förpackningsslösning

Transportemballage har alltid varit ett bekymmer för Comsys. Förr packade man utrustningen i hopspikade lådor eller pallar med hörn. Men det var alltför svaga och svårhanterliga emballage som dessutom gav skador under transport då emballagen inte klarade uppgiften och gick sönder vilket skadade utrustningen. 

Envägs- och returförpackningar för power tuning-utrustning

När vårt försäljnings- och utvecklingsteam kontaktade Comsys blev de nyfikna på vår spikfria och lätthanterliga förpackningslösning. Även om vår lösning verkade dyrare vid första anblicken, såg de snabbt det stora värdet med en spikfri förpackning. Ett extra plus var att den är lätt att hantera både för operatörer och slutanvändare, eftersom alla fyra sidorna kan öppnas utan verktyg. Alla lådor kan även staplas och planpackas till platta paket vid lagring eller returförsändning.

Envägs- och returförpackningar för power tuning-utrustning

Comsys slutkund säger: ”Vi blev imponerade av Clip-Lok-förpackningen. Idén med speciella hål och plastclips är något vi aldrig sett förut och det är ju helt lysande! Inga spikar, ingen hammare, inget trasigt trä! Kan öppnas på några sekunder och sättas ihop igen och återanvändas! Alla var helt förbluffade”.

Envägs- och returförpackningar för power tuning-utrustning

Roger Tillberg, vår svenska säljchef som driver Comsys-projektet säger: ”Vi har gjort en enastående lösning för Comsys. Det är en enkel, användarvänlig och optimerad konstruktion som skiljer Clip-Lok från våra konkurrenter. Sen vi startade samarbetet så har Clip-Lok designat alla nya förpackningar för Comsys power tuning-utrustning. Det visar vilket förtroende de har för vår service och vår förmåga att lösa deras förpackningsbehov”.

Clip-Loks envägs- och returförpackningar för energisektorn är spikfria och lätta att hantera för transportörer och slutanvändare. De förpackade artiklarna säkras med stöt- och tryckdämpande material. Lådorna kan planpackas och är stapelbara, vilket sparar in transportkostnader.

Clip-Lok QIK Clip Steel
Kontakta oss på info@clip-lok.com om du vill veta mer om våra lösningar.