Friktionsfri transport av repkänsliga paneler

Returförpackningar för transport av repkänsliga paneler

Clip-Lok SimPak® har i samarbete med Mink Bürsten® utvecklat en ny återanvändbar förpackning för transportkänsliga paneler. Rostfritt stål och pulverlackerade paneler är exempel på material som är känsliga för repor. Repor ger störningar i produktionen. Produktreturer på grund av skadade paneler ökar kostnaderna för företaget. Det är alltså viktigt att hitta rätt förpackningsleverantör för transportkänsliga paneler.

Forskningen visar att de två vanligaste orsakerna till skador under transport är att panelerna vidrör varandra eller att ett nötande material t.ex. sandkorn kommer in i förpackningen.

För att separera panelerna brukar man använda inläggsmaterial med mellanlägg och avdelare. I en sådan konstruktion används ofta skum, vilket ökar sannolikheten att det bildas repor. Det beror på att skummet har större yta. Om ett nötande material kommer in i förpackningen har det ett större område att fästa på och repa panelerna under transporten.

Friktionsfri transport av repkänsliga paneler

Mink Bürsten® tillverkar miljontals borstar varje år ur ett sortiment med 250 000 olika borsttyper på sin produktionsanläggning i Tyskland. Många maskiner använder Mink Bürsten borstteknik vid laserskärning av metallplåtar eftersom plåten är känslig för repor. De fina borstarna repar inte metallplåten. Sandkorn eller andra nötande material får inte plats att sätta sig eftersom borsten har så liten yta. Alltså är det säkrare.

Friktionsfri transport av repkänsliga paneler

Clip-Lok SimPak® har infört Mink Bürstens borstteknik i vissa av sina förpackningslösningar. Clip-Lok har konstruerat en Clip-Lok 2P-låda med borstar för transportkänsliga paneler. Den patenterade 2P-lådan har bara två lösa delar: locket och frontpanelen. Det går att ta bort och byta ut sidorna om det behövs. Clip-Lok 2P-lådans paneler har gångjärn för snabb upp- och hopfällning. Clip-Lok 2P-lådan kan användas under lång tid med mycket låga underhållskostnader Borstarna i lådan separerar de repkänsliga panelerna från varandra. Borstarna separerar panelerna snävare än skumkonstruktionen,  vilket ökar förpackningstätheten i lådan.

Friktionsfri transport av repkänsliga paneler

Mink Bürstens Skandinavienchef Martin Kæmpe säger: ”Vi lever i en tid där processerna är snabbare än någonsin, och som företag måste man känna till och identifiera sin kärnkompetens. Clip-Loks insikter och djupgående kunskaper om transportförpackningar kombinerat med vår borstteknik är bevis på att när två företag slår sina kloka huvuden ihop skapas det ett värde som gynnar kunderna. 1 + 1 blir faktiskt mer än 2, som i den nya transportlösningen från Clip-Lok SimPak®”.

Kontakta oss på info@clip-lok.com om du vill veta mer om våra lösningar.