En ny standard för transportförpackningar

Hållbarhet möter hållfasthet

Clip-Lok SimPak är en ledande leverantör av hållbara och kostnadseffektiva transportförpackningar. Vi använder i huvudsak råvaror såsom stål och trä vilka båda är återvinningsbara respektive förnyelsebara till våra förpackningsslösningar vilka möter högt ställda krav inom branscher som fordons- och försvarsindustrin.

För Clip-Lok SimPak är inga uppdrag omöjliga

Clip-Lok SimPak har tillsammans med ledande försvarsaktörer tagit fram en UN-godkänd förpackningslösning i stål för väg-, tåg-, sjö- och flygtransporter av flygbränsletankar. Efter att noggrant ha satt sig in i kundens problematik konstaterade teamet att ett Clip-Lok Stålrack optimerat för befintlig hanteringsutrustning skulle kunna lösa utmaningen.

En tillbehörssats konstruerades, som enkelt kunde monteras på befintligt underrede. Efter omfattande interna tester var det dags för RISE (Research Institutes of Sweden) att utmana produkten på allvar.

Här faller flygbränsletanken i betonggolvet

En omfattande destruktiv testprocess bevisade att den nya förpackningslösningen höll måttet – även i en extrem miljö. Den nya förpackningslösningen i stål är skandinavisk ingenjörskonst när den är som bäst.

Millions saved for the defence industry

Att släppa en tank fylld med teknologi och flygbränsleresidualer från 1,2 meters höjd rätt ner i ett betonggolv – utan att tanken går sönder eller lossnar ur sitt fäste – ställer extrema krav på förpackningen, förklarar Katrine Skovbjerg, FoU-chef på Clip-Lok SimPak®.

Millions saved for the defence industry

Vår beställare är mycket nöjd med de resultat vi åstadkommit tillsammans. Den nya produkten är genialisk i all sin enkelhet och löser utmaningar som kunden tampats med under ett decennium”, säger Gustaf Follin, försäljningsdirektör hos Clip-Lok SimPak®.

Clip-Lok SimPak sparar miljoner åt försvarsindustrin

Den nye emballageløsning i stål og det gode samarbejde imponerer kunden:

Clip-Lok SimPak har löst ett tio år gammalt problem åt oss på rekordtid. Tempot och kompetensen i projektledningen och utvecklingsarbetet imponerar stort på oss. Med hjälp av Clip-Lok SimPaks produkter kan vi nu spara miljonbelopp i transportomkostnader varje år, säger en talesperson inom skandinaviskt flygvapen med insikt i projektet.

Millions saved for the defence industry
Bränsletank med flygbränsle i ett Clip-Lok stålrack på väg in ett Hercules transportflygplan

Detta är ett hedersuppdrag som befäster vår ställning som ledande leverantör. Vi är mycket stolta över förtroendet, det bekräftar att våra kunder litar på att vi kan lösa även de näst intill omöjliga uppdragen”, säger Gustaf Follin, försäljningsdirektör på Clip-Lok SimPak®.

Vill du veta mer?
Kontakta oss så berättar vi mer.
Försäljningsdirektör, Gustaf Follin
E-post: gfollin@clip-lok.com
Tfn: 0702 – 31 56 00