Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler

Clip-Lok SimPak® har samarbetat med Fuzl, ett innovativt möbelföretag i England som använder Clip-Lok QIK stålclips. Stålclipsen används till att hålla ihop möblerna och bidrar till att man kan fälla ihop dem. Konceptet med hopfällbara möbler associeras normalt med långa, komplicerade bruksanvisningar, men med Oliver Theobalds originella idé kan hopfällbara möbler enkelt och utan verktyg, sättas ihop på bara några minuter.

Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler

Oliver, som har en bakgrund inom industriell design och affärsutveckling, har alltid drömt om att designa möbler. Den strålande idéen om enkla, hopfällbara möbler kom till honom när han flyttade in i en liten enrums lägenhet och saknade möbler att inreda den med. Under långa tågresor när han pendlade från London till sitt arbete i Glasgow, brukade Oliver skissa på olika möbeldesigns.

Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler

Det var då som han kom på att han träffat Anders Lassen och Gustaf Follin från Clip-Lok SimPak® på en utställning. De diskuterade Olivers idé om multifunktionella, hopfällbara möbler. Dessa skulle vara tillverkade i högkvalitativ plywood och hållas samman av Clip-Lok QIK stål clips, vilket gör att möblerna kan hålla för evigt. Han var glad att höra att de delade hans entusiasm!

Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler

Under en workshop, som anordnades av Somerset House Trust i London, började saker att hända. Oliver träffade Christopher Moore, professor på York St John universitet och Debbi Boden-Angell, chef för IKT och bibliotekstjänster. Det visade sig att universitetet letade efter design-idéer till deras nya campus i London och Fuzl´s designs imponerade på dem. De bad Oliver att tillverka bord, stolar och hyllor för universitetets campus. Sedan dess har efterfrågan på möblerna bara vuxit!

Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler

Fuzl’s möbler är enkla men framträdande, funktionella men stilrena. Fuzl använder den finaste plywooden för att tillverka sina möbler. De är slitstarka och återanvändbara. De är smidiga, då designen på möblerna gör dem enkla att flytta. Möblerna är tillverkade i en fabrik i Nottingham och alla produkter är noggrant kontrollerade i Storbritannien.

Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler

Chris Anderson, London Campus Manager menar “fuzl möbler fungerar väldigt bra på York St John Universitets campus i London. De är mycket användbara, särskilt i våra lokaler där ommöbleringen sker ofta och behöver gå snabbt och smidigt. Vi flyttar regelbundet möblerna för att skapa olika konstruktioner. Vi använder dem under tillställningar och i diverse format när vi undervisar. Vi har fått mycket positiva reaktioner på möblerna, från både kollegor och besökare. Besökare har kommenterat den moderna och innovativa undervisningsmetoden vi har i London. Möblerna återspeglar den bild vi vill skildra och bidrar till det välkomnande utseendet och känslan på vårt campus.”

Fuzl och Clip-Lok SimPak® är eniga om att minska avfall och minimera produktens miljöpåverkan. Deras plywood leverantörer är FSC godkända. Möblerna är också utformade för att optimera användningen av standardmaterial. Allt överskottsmaterial återvinns sedan. Oliver hoppas att de som använder och äger möblerna blir inspirerade till att älska dem, vårda dem och ta väl hand om dem.

Clip-Lok’s clips clipsar nu samman möbler