Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler

Clip-Lok SimPak ® har lavet en collab med den engelske møbelproducenten fuzl, som bruger Clip-Lok QIK Steel Clips til sine møbler. Møblerne er designet omkring et sammenklappeligt koncept og holdes sammen af clipsene. Sammenklappelige møbler vækker måske minder om timer brugt på besværlige vejledninger.

Det nye koncept, der er Oliver Theobalds hjertebarn, er udviklet ud fra ideen om at kunne samle møblerne på få minutter uden brug af unbrakonøgler eller værktøj. Oliver, der med en baggrund i industrielt design og forretningsudvikling, har altid ønsket at designe funktionelle og æstetiske møbler. Da han bosatte sig i en lille etværelses lejlighed uden møbler, blomstrede ideen til fuzl.

Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler

På sine lange pendler ture på arbejde til og fra London, blev tiden brugt til at designe møblerne. Hertil huskede han et møde på en messe med Anders Lassen og Gustaf Follin fra Clip-Lok SimPak. Sammen diskuterede de ideen om et stærkt alsidigt og sammenklappeligt højkvalitets møbelkoncept, som ved brug af birkekrydsfinér i højeste kvalitet og samlet med Clip-Loks QIK Steel Clips, ville have en lang levetid. Alle parter kunne se værdien af sådanne et produkt.

Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler

Til en workshop supporteret af Somerset House Trust i London, åbnede der sig muligheder. Oliver mødte York St John Universitetets professor Christopher Moore og Debbi Boden-Angell, direktør for ICT og biblioteksservices. Universitet var i gang med at afsøge forskellige designideer til deres nye London campus. fuzls unikke design gjorde indtryk på dem. Oliver fik en forespørgsel om at bygge borde, stole og reoler til lokationen i London. Siden da er ordrerne stødt vokset.

Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler

fuzls møbler er æstetisk simple og funktionelle, men samtidig iøjnefaldende og moderne. De er produceret af højkvalitets birkekrydsfinér på en fabrik i Nottingham, og bliver testet under engelske standarder. fuzls møbler er således hårdføre samt bæredygtige, da materialet kan genbruges. Designet betyder at møblerne samtidig let kan relokeres.

Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler

Chris Anderson, manager på London campusset, siger: “fuzls møbler passer lige ind i York St John Universitetets London campus. Møblerne giver så mange muligheder, hvilket også afspejler vores agile og diverse miljø. Vi omrokerer ofte møblerne for at skabe nye rammer for de studerende. Møblerne bruges på forskellige måder afhængig af om der er undervisning eller events. Besøgende kollegaer og gæster  har ofte bidt mærke i fuzls møbler, og bidraget med positive kommentarer på den innovative og moderne tilgang London campusset har til undervisning. Dette hjælper fuzl os med, og reflekterer derfor den stemning, af en velkommelig og behagelig atmosfære, vi gerne vil skabe.”

Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler

fuzl og Clip-Loks SimPak® deler begge visionen om at reducerer materialespild og dermed miljøbelastningen af sine produkter. Dette gøres gennem brugen af FSC-certificeret krydsfiner, optimeret design i forhold udskæring af krydsfinerpladerne, samt muligheden for at genbruge restmateriale.

Oliver håber at brugere og ejere af møblerne ligeldes bliver inspireret til en livsstil der tager udgangspunkt i at mindske miljøbelastningen og skabe en grønnere fremtid for os alle.  Oliver håber at brugere og ejere af møblerne bliver inspireret til at sætte pris på og tage godt hånd om møblerne gennem deres lange levetid.

Clip-Loks clips bruges i bæredygtige møbler