Litium-ion batterier transporteret i bæredygtig emballage

Clip-Lok har udviklet både en retur og engangskasse til transport af litium-ion batterier.

Vores kunde producerer litium-ion batterier til industrielle gaffeltrucks. Clip-Loks kasse er udviklet til at kunne håndtere tre forskellige batteristørrelser i én kasse. Den lette håndterbarhed gør blandt andet også at, der er besparelser at hente under produktionen. En analyse af projektets investeringsafkast kunne blandt andet vise, at der var signifikante besparelser.

Multiprodukt emballagedesign

Før Clip-Lok SimPaks løsning pakkede vores kunde hver enkelt batteristørrelse i sin egen specielle emballage. Clip-Loks produktudviklere optimerede pakkeprocessen og designede en fleksibel kasse. Der kan nu pakkes tre forskellige batterityper i forskellige størrelser i en enkelt Clip-Lok kasse. Det optimerede design betyder blandt andet også, at der kan pakkes fra 4-12 batterier i samme kasse. Dette resulterer i reducerede transport- og emballageomkostninger for vores kunde.

Clip-Lok Transport Box for Lithium-ion battery

Vores kunder bruger Clip-Loks returemballage til deres to – eller trevejs transporter. Vores engangskasser bruges ved énvejs transportopgaver. Clip-Loks kasser er sammenklappelige, hvilket reducerer transportomkostningerne. Kasserne kan også stables. Disse to muligheder gør det let at opmagasinere kasserne med store besparelser på plads og penge.

Yderligere skal der hverken bruges søm eller værktøj til at samle eller åbne kassen. Batterier er derfor mindre udsat for skader. Kassens opbygning og det patenterede clipssystem giver adgang til produktet fra alle kassens fire sider. Dette bidrager med frihed til operatører.

Administrerende direktør hos vores kunde, siger: ”Vi er meget tilfredse med emballagedesignet Clip-Lok har udviklet. Emballagen er designet til at passe flere forskellige batterimoduler og størrelser, hvilket reducerer omkostningerne. Ved genbrug af kasserne, sparer de sammenklappelig kasser fragtomkostninger under tilbagetransporten. Vores operatører synes også emballagen er simpel at håndtere, og Clip-Loks serviceniveau er i top.”

Lithium-ion battery in Clip-Lok Transport Box
 

Projektets afkast

Efter implementering af projektet blev der foretaget en analyse af projektets afkast. Vores kunde har sparet tusindvis af euros grundet det innovative design, den simple håndterbarhed og reduktion i opmagasineringsomkostningerne.

Roger Tillberg koordinerer litium-ion batteriprojektet i Sverige og Norge. Han siger: ”Vi har udviklet en optimal emballageløsning til vores kunde. Vi har forbedret håndterbarheden for deres operatører. Det innovative dunnage design beskytter batterierne og effektiviserede pakningen. Vores afkastanalyse afslørede signifikante besvarelser for vores kunde.”

Kontakt os på info@clip-lok.com, hvis du vil vide mere om vores løsninger til litium-ion batterier.